Venezuela breidt defensie luchtruim uit naar Antillen

Geplaatst door

Venezuela heeft het recht zich te verdedigen boven het luchtruim van de Nederlandse Antillen. Dat zegt president Maduro van Venezuela. Hij zegt ook de autoriteiten in Den haag te hebben ingelicht, maar dat is niet bevestigd.

Maduro zei in een toespraak op TV dat zijn land de defensieve zones uitbreid naar de Benedenwindse eilanden en Sint Maarten. Dat zou nodig zijn nadat er vorige maand een staatsgreep in Venezuela werd verijdeld.
Eind juli vorig jaar dreigde Maduro al met een inval van Aruba, als een drugscrimineel – en vertrouweling van Maduro – niet werd vrijgelaten. Er lagen toen al vier oorlogsbodems van Venezuela voor de kust van Aruba.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.