'Nederland loopt voorop met marine-oefeningen'

Geplaatst door

Nederland loopt samen met Canada voorop als het gaat om oefenen van wapensystemen van marineschepen. Dat zegt commandeur Rob Kramer van de Koninklijke Marine, nadat Nederlandse fregatten raketten hebben afgevuurd tijdens een oefening voor de Noorse kust.

Het luchtverdedigings- en commandofregat Zr. Ms. De Zeven Provinciën en het multipurposefregat Zr. Ms. Van Speyk oefenden een train as you fight scenario waarbij ze belaagd werden door meerder tegenstanders. Daarbij werden de wapensystemen gebruikt zoals dat in een echte oorlogssituatie ook het geval zou zijn.
Commandeur Kramer zegt: “Dreiging van geweldsescalaties komen in meerdere regio’s in de wereld voor. Grote maritieme conflicten zijn daarbij niet ondenkbaar. Daarom is het belangrijk dat we dit blijven oefenen met onze marineschepen, zodat we altijd inzetbaar zijn in verschillende situaties.”
Op Nu.nl staat een gaaf filmpje van de raketlanceringen.

De Zeven Provinciën (Foto: ministerie van Defensie)
De Zeven Provinciën (Foto: ministerie van Defensie)

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.