De rode baret behaald (foto: ministerie van Defensie)

100e lichting Luchtmobiel heeft rode baret

Geplaatst door

De 100e lichting militairen van de Luchtmobiele Brigade heeft na een inspannende eindoefening vandaag de rode baret in ontvangst genomen. 68 militairen van de School Luchtmobiel doorliepen met succes deze opleiding, die een van de zwaardere opleidingen is van de Krijgsmacht. Onder de geslaagden bevinden zich ook 23 potentiële commando’s, die eerst de Luchtmobiele opleiding moeten doorlopen voordat ze aan de Elementaire Commando Opleiding (ECO) mogen beginnen.

Plaatsvervangend Commandant der landstrijdkrachten, generaal-majoor Marc van Uhm haalde hoorde bij degenen die de 100e lichting verwelkomden. Van Uhm hoorde in 1993 bij de eerste lichting militairen die de Rode baret ontving.
De commandant van de School Luchtmobiel majoor André Hoost is trots op zijn mannen. Op Defensie.nl zegt hij: “Er zitten heel goede kerels tussen. De cursisten die zijn uitgevallen, hadden helaas domme pech. Een blessure loop je zo op. Sinds de Kennismakingsdagen Luchtmobiel is de uitval lager. Hier scheiden we het kaf van het koren. Daarnaast zijn deze dagen bepalend voor de beeldvorming.”
foto’s: ministerie van Defensie

Amol1
De opleiding is zwaar (foto: ministerie van Defensie)

AMOL_cijfers
De rode baret behaald (foto: ministerie van Defensie)
De rode baret behaald (foto: ministerie van Defensie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.