Koning Willem-Alexander in Mali (foto ministerie van Defensie)

Koning trots op militairen in Mali

Geplaatst door

“Ik ben trots op onze Nederlandse militairen hier in Mali. Ze doen belangrijk werk voor VN-missie Minusma en dat onder zware omstandigheden bij een temperatuur van boven de 35 graden.” Dat zei koning Willem-Alexander bij zijn bezoek aan Nederlandse troepen die in Mali aan het werk zijn voor de VN in de missie Minusma.

Onze koning sprak onder meer met de contingentscommandant en met militairen die verantwoordelijk zijn voor de logistiek. Ook ging hij buiten de poort met special forces mee op patrouille. De koning werd ingelicht over het verzamelen van inlichtingen door militairen op de grond en de Apaches. Ook werd de meerwaarde van de Chinook-helikopters aan de orde. Die verplaatsen niet alleen militairen, maar verzorgen bijvoorbeeld ook gewondentransporten.
In Mali zijn ongeveer 400 Nederlandse militairen aanwezig. Zij verzamelen inlichtingen voor de commandant van de VN-missie Minusma.

Koning Willem-Alexander mee op patrouille (foto: ministerie van Defensie)
Koning Willem-Alexander mee op patrouille (foto: ministerie van Defensie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.