Wees voorzichtig met 'taggen' militairen

Geplaatst door

Het Opleidingscentrum Korps mariniers doet een verzoek op Facebook om geen Mariniers (in opleiding) meer te taggen in Facebookberichten. Dit taggen zou de veiligheid van de Mariniers en hun thuisfront in gevaar kunnen brengen. Het Opleidingscentrum probeert juist om onherkenbare foto’s te plaatsen om de veiligheid van de mariniers te waarborgen.

Door de opmars van sociale media is het communiceren met elkaar steeds laagdrempeliger geworden. Tegelijk is ook de privacy minder gewaarborgd. Als iets op het internet staat, is het lastig weer te verwijderen.
Als militairen op uitzending gaan, sluiten ze vaak hun Facebook-profiel, over korten de militairen hun achternaam in tot 1 letter en kiezen ze vaak een andere profielfoto. Vrienden en bekenden kunnen de militairen dan nog wel ‘taggen’ in berichten. Dat kan gevaar opleveren voor de betrokken militairen, of hun thuisfront.
Kwaadwillenden zouden met enig speurwerk adresgegevens kunnen achterhalen. En zo een bedreiging vormen voor de persoonlijke veiligheid van de militair, en zijn of haar thuisfront. In het ergste geval zou dit het functioneren van de militair kunnen beïnvloeden.
Het Defensie-Platform sluit zich aan bij het verzoek: wees voorzichtig met taggen van militairen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.