Patriots (foto: ministerie van Defensie)

Patriots op de boot weer terug

Geplaatst door

De Nederlandse Patriots die in Turkije gestationeerd waren keren weer terug naar Nederland. De verhuizing van 60 containers vol materieel begint vandaag vanuit de Turkse Kazerne Iskenderun. Dat meldt het ministerie van Defensie.

Op 20 februari gaan de Patriots per schip weer terug naar Nederland. Daar komen ze 2 maart weer aan.
De Patriots beschermden het Turkse luchtruim sinds januari 2013 tegen mogelijke luchtaanvallen vanuit Syrie. Nederland kon de missie niet verder verlengen, omdat de systemen onderhoud nodig hebben. Ook zou het personeel te zwaar belast worden bij verlenging van de missie. De luchtafweerraketten hoefden tijdens de missie niet in actie t6e komen.
Patriot-luchtafweersysteem (foto: Defensie.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.