Gevechten Irak vlakbij Nederlandse militairen

Geplaatst door

IMG-20150210-WA0000Gevechten tussen de Islamitische Staat (IS) en de Koerdische Peshmerga’s vonden gisteren plaats op ongeveer 45 kilometer afstand van Ebril. Dat is de plek waar Nederlandse Militairen trainingen geven aan Koerdische Peshmerga’s. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Nederlandse militairen zijn volgens deskundigen in het AD wel veilig. Gevechten zouden dichtbij plaats kunnen vinden zonder dat daar iets van gemerkt wordt.

Nederlandse militairen kunnen in geval van nood terugvallen op het Iraakse leger, coalitiepartners als de Verenigde Staten en zijn zelf ook bewapend. Deze week begonnen 100 van hen in Ebril aan het trainen en opleiden van Peshmerga’s. Daarbij reizen ze ook naar gebieden buiten de stad.
Er is bewust gekozen voor de locatie vlakbij het front. Volgens Defensie is het juist het idee dat de Nederlandse trainers Peshmerga’s opleiden die van het front terugkomen. Na de training gaan ze dan weer terug om te vechten tegen IS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.