Rode Baret uitreiking (foto: avrm.nl)

100e lichting rode baretten vrijdag binnen

Geplaatst door

De 100e intocht van nieuwbakken rode baretten is vrijdag 20 februari in Schaarsbergen. Dan komt de 100e lichting militairen van de Luchtmobiele Brigade binnen in de Oranjekazerne. Naar verwachting 70 militairen zullen daar hun rode baret van de Luchtmobiele Brigade ontvangen.

De Luchtmobiele opleiding is een van de zwaardere militaire opleidingen in Nederland die volbracht moet worden om te mogen toetreden tot de Luchtmobiele Brigade die in 1992 werd opgericht. Militairen gaan fysiek en mentaal flink op de proef gesteld om de opleiding te volbrengen.
Militairen die willen toetreden tot het Korps Commando Troepen volgen eerste de Luchtmobeiel opleiding, zodat ze fysiek en mentaal fit aan de zware Elementaire Commando Opleiding beginnen. Mochten ze die niet halen, dan kunnen ze altijd toetreden tot de Luchtmobiele Brigade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.