Steeds meer telefoons onderzocht door KMAR

Geplaatst door

Vorig jaar doorzocht de Koninklijke Marechaussee 2.276 keer een telefoon of simkaart op de luchthaven Schiphol. Dat blijkt uit cijfers die Freedom Inc opvroeg. De organisatie deed daarbij een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur.

De cijfers die Freedom Inc. In handen heeft gaan over de jaren 2008-2014. Volgens Freedom Inc werden was er in 2014 een stijging van 40 procent ten opzichte van 2013. Daarnaast deed de Marechaussee ook onderzoek naar harde schijven en andere digitale apparatuur.
In al die jaren ontving de KMAR slechts 1 klacht over de onderzoeken. Dat was van een reiziger wiens telefoon niet werkte nadat de Marechaussee onderzoek had gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.