Openingsceremonie (Foto: ministerie van Defensie)

Nederlandse training aan Peshmerga's begonnen

Geplaatst door

Nederlandse militairen zijn gestart met het opleiden van Koerdische  Peshmerga-strijders die behoren tot de Irakese strijdkrachten. De Koerden volgen de infanteriecursus en leren hoe ze tegen  de terroristen van ISIS moeten vechten.

Nederlandse militairen geven de opleidingen samen met militairen van de coalitiepartners in de strijd tegen ISIS. De opleidingen worden gegeven in Ebril in Irak. Het Nederlandse contigent trainers in Ebril is nu compleet, alleen de militairen die aan het werk gaan in Bagdad zijn nog niet allemaal gearriveerd meldt het ministerie van Defensie. In Bagdad wordt vanaf maart de commando-opleiding gegeven.
Tijdens de opleiding komen bijvoorbeeld schietvaardigheid, gewondenverzorging onder gevechtsomstandigheden en vechten in verstedelijkt gebied aan bod. Ook is er aandacht voor humanitair oorlogsrecht en de behandeling van krijgsgevangenen.
De liasion officer van de Peshmerga’s zei tijdens de wekelijks terugkerende werkbespreking, dat de door Nederland getrainde pelotons – die de proefcursus in januari hadden gevolgd – aan het front opmerkelijk beter presteerden dan de overige pelotons, zo weet het ministerie van Defensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.