'Snel oplossing voor Dutchbatters met trauma'

Geplaatst door

Minister HennisMinister Hennis van Defensie wil snel een oplossing voor getraumatiseerde Dutchbatters, die zijn uitgezonden naar Srebrenica. Dat zei de minister in een debat over veteranen met de Tweede Kamer. De oplossing is nodig omdat sommige uitgezonden militairen klagen over gebrekkige nazorg door Defensie.

Het Algemeen Dagblad haalt een voorbeeld aan van militair Dave Maat, die vorig jaar van de hoogste rechter voor militair ambtenarenrecht hoorde dat hij recht heeft op een schadevergoeding. Daar ging 10 jaar aan juridische strijd aan vooraf.
Na die uitspraak kwam advocaat Geert jan Knoops met nog enkele zaken van Dutchbatters naar Defensie. Volgens hem hebben zij ook recht op schadevergoeding. Defensie wil alleen geen collectieve regeling. Hennis wil wel vaart zetten achter de afhandeling van de claims en wil de procedures versnellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.