Veteranen gratis naar de film in Omniversum

Geplaatst door

Veteranen krijgen op vertoon van hun veteranenpas gratis toegang tot de film ‘D-day Normandy 1944’ in het Omniversum, in Den Haag. De film vertoont het verloop, strategie en technologie van de geallieerde landingen in Normandie tijdens de Tweede Wereldoorlog. De film wordt geroemd om de animaties en indrukwekkende vogelvluchtopnames.

Commandant der Strijdkrachten (CDS) Tom Middendorp vond de film overweldigend . Op Defensie.nl zegt hij: “Je voelt de massaliteit, de enorme inspanning en je staat stil bij de duizenden levens die de invasie heeft gekost. Onze huidige missies zijn aan de ene kant onvergelijkbaar, bijvoorbeeld qua omvang. Aan de andere kant is de essentie nog steeds hetzelfde: jonge mensen stellen hun leven in de waagschaal voor de vrijheid van anderen.”
Regisseur Pascal Vuong de beschouwt de film als een eerbetoon aan veteranen. Ook vindt hij dat het filmpubliek er van doodrongen moet worden dat vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend is. Defensie.nl wijst erop dat er 70 jaar geleden enorme inspanningen voor werden geleverd door jongens voor wie Nederland net zo ver van hun bed was, als Afghanistan, Mali en Irak dat nu zijn.
Tegelijkertijd wil hij zijn (jonge) publiek ervan doordringen dat vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend zijn. Dat daar 70 jaar geleden enorme inspanningen en offers voor zijn geleverd. Door jongens voor wie Nederland net zo ver van hun bed was als Afghanistan, Irak of Mali dat nu zijn voor ons.
De film en de actie lopen van 10 februari tot en met 30 juni 2015
Reserveren: 0900 – 666 4837 (€0,35 p.m.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.