Marechaussee bewaakt Tweede Kamer

Geplaatst door

De Marechaussee is paraat bij de Tweede Kamer. Sinds begin deze week bewaken de militairen het parlementsgebouw. Die taak hebben ze overgenomen van de politie.Doordat de Marechaussee de bewakingstaken overneemt, kan de politie zich meer richten op haar gewone werkzaamheden.

De bewaking van allerlei gebouwen, bijvoorbeeld van de overheid, of Joodse instellingen, vergde teveel capaciteit van de politie. Daarnaast is de Marechaussee beter bewapend en beter opgeleid voor dit soort taken. De eenheid doet al jaren bewakingstaken voor het Koninklijk Huis.
De politie heeft nu capaciteit over om weer op straat te patrouilleren. De organisatie vindt dat ze daar horen en op die manier in contact blijven met de bevolking.
voertuig_voa_dec_12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.