Duitse NH90's aan de grond

Geplaatst door

De Duitse Strijdkrachten houden hun NH90 helikopters tot nader order aan de grond. Voordat de heli weer mag vliegen, moeten er eerst technische verbeteringen worden doorgevoerd, zo meldt het Duitse ministerie van Defensie.

De Duitse strijdkrachten vinden dat de producent de problemen zo snel mogelijk moet verhelpen. Het zou vooral gaan om het elektrische systeem van de blusinstallatie, dat kortsluiting kan veroorzaken.
Duitsland lijkt daarmee net als Nederland problemen te hebben met de NH90. Onze heli’s kampten zelfs met zoveel mankementen dat het ministerie van Defensie vorig jaar juni besloot om de afname op te schorten, om in december te besluiten de resterende zeven NH90’s toch af te nemen, zo weet het Reformatorisch Dagblad. De Nederlandse NH90’s kampten vooral met roestproblemen en overmatige slijtage.

NH90, foto: DutchDefensePress
NH90, foto: DutchDefensePress

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.