CV90 (foto Defensie)

Plan herinvoering dienstplicht sceptisch ontvangen

Geplaatst door

De initiatiefnota van de groep Bontes/van Klaveren om de dienstplicht opnieuw in te voeren, wordt sceptisch ontvangen in de Tweede Kamer. Dat bleek vandaag bij een overleg over de initiatiefnota van Kamerlid van Klaveren.

Vanwege de grotere Russische dreiging, het terrorisme van IS en de preventie werking tegen jongerencriminaliteit zou de dienstplicht heringevoerd moeten worden, volgens Van Klaveren. Volgens de PvdA wordt er door dienstplichtherinvoering geen enkel probleem opgelost, en is het ook niet de taak van Defensie om te zorgen voor discipline bij de jeugd.
Ook de PVV was tegen. Kamerlid van Roon zegt dat van Klaveren een probleem probeert op te lossen dat er niet is. Defensie zou wel een personeelstekort hebben, maar dan vooral hoogopgeleide technici. Ook de VVD vond het plan slecht onderbouwd.
hibaVan Klaveren erkent dat de cijfers die hij presenteerde gedateerd zijn, maar dat komt omdat er weinig onderzoek beschikbaar is. Hij pleit dan ook voor een commissie die meer onderzoek doet. Volgens hem zitten ze bij Defensie te springen om zulke cijfers.

Eén reactie

  1. Onderzoek is achterhaald, dienstplicht zal – als dat al een oplossing is- als het zo door gaat in Europa, vervangen gaan worden door mobilisatie. Het Nederlandse parlement is zich blijkbaar nog steeds niet bewust van The Winds of War die in toenemende kracht over Europa waaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.