Mariniers in opleiding (foto: defensie.nl)

Mariniers moeten Zeeuwse stranden mijden

Geplaatst door

Mariniers moeten de Zeeuwse stranden mijden. Argeloze toeristen zouden weleens de stuipen op het lijf gejaagd kunnen worden door de mariniers die vanaf 2019 in Vlissingen gelegerd worden. Ook andere recreatiegebieden moeten door het elitekorps worden gemeden, zo vindt de provincie Zeeland.

Voor oefeningen komen bossen, havens, bedrijfsterreinen – wel leegstaande – en afgelegen stranden ter beschikking. Maar de oefeningen mogen de primaire bedrijfsvoering van die gebieden niet hinderen, zo vindt de provincie.
Ook mogen de mariniers in de openbare oefengebieden niet schieten, en ze moeten hun eigen rommel opruimen. Ter compensatie krijgt de nieuwe Michiel Adriaanszoon de Ruyter Kazerne in Vlissingen nieuwe ontsluitingswegen.

2 reacties

  1. Het wordt tijd dat er een nieuwe Michiel de Ruyter op staat om het Nederlandse Volk uit zijn navelstarende, paradijselijke, zelfgenoegzame droom te halen. Blijkbaar is het nog steeds niet doorgedrongen dat de argeloze en nauwelijks betaalde jaren van vrede sinds het einde van de Koude Oorlog voorbij zijn in Europa. Juist die zelfde Mariniers en onze Krijgsmacht hebben gezorgd voor deze zorgeloze jaren van vrede.

    1. Ja, klopt. Daarom wordt het tijd dat de politiek haar verantwoordelijkheid neemt. En wat deze mariniers betreft, volgens mij heeft de provincie Zeeland keihard gelobbyd om ze binnen te krijgen. En van Mariniers kun je nu eenmaal verwachten dat ze oefeningen vanaf de zee doen, zoals amfibische infanterie betaamt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.