'Meer Marechaussee bij terreurdreiging'

Geplaatst door

De Marechaussee wordt meer ingezet bij bewaking van gebouwen en objecten als er terreurdreiging is. Dat meldt het RTL Nieuws op basis van bronnen. Nu gebeurt die bewaking nog door de politie, maar die kunnen door inzet van de KMAR worden ontlast.
Ook kunnen marechaussees zwaarder bewapend optreden dan de politie als de situatie daarom vraagt. Onder andere de VVD vroeg daarom in een Kamerdebat vorige week.
Noventas.nl, dat militair nieuws brengt, meldt dat premier Rutte extra geld voor de AIVD beschikbaar stelt als dat nodig is. Momenteel wordt onderzocht of de veiligheidsdienst extra budget nodig heeft. Het onderzoek spitst zicht toe op de vraag of de MIVD en AIVD de terreurdreigingen ook op langere termijn kunnen blijven monitoren.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.