PvdA toch voor vervanging onderzeeboten

Geplaatst door

Huidige onderzeeboten moeten worden vervangen (foto: Defensie)
Het politieke tij voor aanschaf van nieuwe onderzeeboten lijkt te keren ten gunste van de onderzeedienst. Ondanks dat de PvdA in het verkiezingsprogramma opnam de onderzeedienst af te willen schaffen, lijkt de partij de vervanging van de huidige Walrusklasse onderzeeërs toch te steunen. In dagblad Trouw zegt Kamerlid Eijsink (PvdA) dat de partij vervanging van de onderzeeboten vanaf 2025 toch steunt. Het zou passen in de Europese samenwerking op defensiegebied.

In Trouwe zegt zij: Het is belangrijk dat meerjarenplannen zekerheid geven over welke capaciteiten Nederland levert binnen Europese samenwerking. We staan dus positief tegenover voortzetting na 2025”. Dat betekent dat er nieuwe onderzeeboten moeten worden aangeschaft.
Deskundigen verwachten dat er dit jaar een brief komt van minister Hennis over de vervanging van de huidige onderzeeërs. De bouw zou dan in 2019 kunnen starten. Gegadigde om te mogen bouwen is mogelijk scheepswerf Damen uit Zeeland. Dat zou honderden banen kunnen opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.