Militairen op weg naar inzetgebied (foto: defensie)

Landmacht levert bijstand tegen drugs op Bonaire

Geplaatst door

Militairen op weg naar inzetgebied (foto: defensie)
Militairen op weg naar inzetgebied (foto: defensie)

De op Curaçao gestationeerde compagnie van de Landmacht heeft de afgelopen dagen steun verleend aan de lokale autoriteiten op Bonaire. Er zouden mogelijk pakketten met drugs kunnen aanspoelen. De Nederlandse compagnie heeft het strand beveiligd. Dat meldt Defensie.

Volgens kapitein Martijn Clarenbeek, die de inzet coördineerde verliep de samenwerking met de lokale autoriteiten goed. Hij zegt: “Het ingezette peloton werd direct goed opgevangen door zowel de politie als de marechaussee, waardoor ze direct aan de slag konden. De samenwerking verliep goed. Het was een geslaagde inzet.”
Met patrouilles en wachtposten werd het strand beveiligd. Mede daardoor bleef het rustig op Bonaire, zo meldt Defensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.