Nederlandse militair op missie in Mali (foto: Defensie)

Dreigingsniveau Nederlands kamp Mali verhoogd

Geplaatst door

Nederlandse militair op missie in Mali (foto: Defensie)
Het dreigingsniveau voor het Nederlandse kamp in Mali is verhoogd. Dat zei minister Hennis (Defensie) voor aanvang van de ministerraad tegen het ANP. De dreiging rond het kamp bij de stad Gao is nu significant.

Vanuit Gao doet de meerderheid van de 450 Nederlandse blauwhelmen in Mali hun werk. In het gebied is het nu onrustig, en dat kan volgens Hennis nog wel even zo blijven. Eerder deze week nam een Nederlandse Apache gevechtshelikopter een voertuig onder vuur, omdat vandaaruit VN-militairen werden beschoten.
Daarop volgden protesten vanuit de bevolking. Als gevolg van de aanval zegde ook rebellenorganisatie MNLA de samenwerking met de VN op. Het was al wat langer onrustig rondom de stad. Onlangs werd ook een bermbom aangetroffen in de buurt van Gao.
Nederlandse militairen, onder wie special forcs, verzamelen inlichtingen voor het commando van de VN-missie Minusma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.