Besluit over duikboten kan nog jaren duren

Geplaatst door

onderzeedienst-ws3_4373Het kan nog jaren duren voordat er een besluit valt over welk bedrijf de nieuwe onderzeeƫrs van de Koninklijke Marine mag gaan bouwen. Dat meldt Omroep Zeeland op gezag van een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

De Zeeuwse scheepswerf Damen liet eerder weten dat het door de samenwerking met het Zweedse Saab een goede kans maakte om de nieuwe duikboten te gaan bouwen. Dat zou mogelijk honderden banen in Zeeland opleveren.
Omroep Zeeland meldt dat Defensie dit jaar eerst met een nieuwe visie op de toekomst van Defensie komt. Aan de hand van die visie wordt bekeken of de huidige duikboten nog voldoen, of dat ze verdwijnen, of dat ze vervangen worden. En als ze vervangen worden kan het nog jaren duren voordat bekend is welk type boot nodig is, en welk bedrijf ze gaat bouwen.
foto:ontdek Den Helder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.