Apaches ondersteunen VN-collega's weer

Geplaatst door

Apache in Mali (foto Defensie)
Apache in Mali (foto Defensie)

Nederlandse Apache Helikopters zijn in Mali een Afrikaanse eenheid van de VN-missie Minusma te hulp geschoten. Dat gebeurde enkele dagen nadat Nederlandse Apaches voertuigen onder vuur hadden genomen. Die aanval leidde tot hevige protesten.

Bij de protesten bezetten betogers het vliegveld van Kidal, dat bewaakt wordt door VN-troepen. Die troepen trokken zich terug, omdat bij de betogingen geweld werd gebruikt. OP het vliegveld stond een Nederlandse Apache standby, om indien nodig de collega’s van de Minusma-missie te steunen.
Nederland heeft450 militairen in Mali. Ze zijn gestationeerd in GAO, voor de Multidimensional Integrated Stabilisation Mission(MINUSMA). Met special forces, 3 Chinook-transporthelikopters en 4 Apache-gevechtshelikopters zorgt Nederland voor de noodzakelijke inlichtingen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.