SAR-helikopters verkocht aan Peru

Geplaatst door

SARDe afgelopen maand officieel uit dienst genomen SAR-helikopters van de Koninklijke Luchtmacht worden verkocht aan Peru. Dat schrijft minister Hennis (Defensie) in een brief aan de Tweede Kamer. De contracten worden waarschijnlijk nog deze maand getekend. In de overeenkomst is ook de levering van onder meer reserveonderdelen opgenomen.

De knalgele ‘Tweety’s’ werden deze maand uit dienst genomen, omdat de SAR-taken worden overgenomen door Noordzee Helikopters Vlaanderen (opsporen van drenkelingen) en de Friese Ambulancezorg (vervoer van patiënten). De 3 AB-412 Search and Rescue Helikopters waren sinds 1994 in Dienst.
Sinds de oprichting van de SAR-eenheid in 1959 werden bijna 5500 reddingsoperaties uitgevoerd boven de Noordzee en de Waddenzee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.