Geen Marineschip in de West tegen drugs

Geplaatst door

Zr. Ms. Zeeland: foto: defensie.nl)
Zr. Ms. Zeeland (foto: defensie.nl)

De afgelopen weken is er geen groot Nederlands bovenwaterschip aanwezig geweest in het Caribisch Gebied. Het lijkt de Koninklijke marine niet te lukken om vanaf Curaçao permanent drugsbestrijdings- en kustwachttaken uit te voren. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Patrouillevaartuig Zr. Ms. Zeeland vertrekt morgen naar de West, maar de voorganger van de Zeealnd, de Zr. Ms. Holland keerde op 12 december al terug. De Zeeland gaat eerst nog oefenen in Kaapverdië, en komt dan pas 9 februari aan in Curacao.
Dat gaat in tegen afspraken die gemaakt zijn. In de Rijksbegroting 2015 staat dat er permanent een groot bovenwaterschip in de West aanwezig moet zijn. Dat lijkt nu bijna 2 maanden niet het geval te zijn. Dat levert mogelijk vrij spel op voor onder anderen drugssmokkelaars.

7 reacties

 1. Geen operationele capaciteit op tijd beschikbaar, dat is het probleem.
  Te weinig middelen, te weinig manschappen, dat is de oorzaak, en vooral geen geld,
  de wal keert nu het marine schip.
  Ton Welter
  President Coalition For Defense

 2. Opvallend dat dit nu de media haalt, althans zeer beperkt. Het is echter iets wat reeds decennia het geval is en dus “structureel”. Misschien is eea wel ingegeven door “pecunia?”

 3. In het NHD van heden een artikel betreffende het feit dat er teveel bezuinigd is in de West, volgens CZMCARIB. (Papieren versie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.