2000 vlieguren en 400 missies boven Irak

Geplaatst door

Foto: luctmacht
Foto: luchtmacht

De Nederlandse F16 die betrokken zijn bij de strijd tegen IS boven Irak hebben 2.000 vlieguren gemaakt. In die tijd zijn 400 missies gevolgen. Dat heeft de Koninklijke Luchtmacht bekend gemaakt. Sinds de F16’s op 1 oktober aan hun missies begonnen hebben ze 240 keer wapens ingezet tegen doelen van de Islamitische Staat.

Daarmee leveren de militairen van het detachement een belangrijke bijdrage aan het breken van de kracht en het stoppen van de opmars van IS, zo schrijft de Luchtmacht op Facebook.
Nederland heeft 6 F16’s, twee reservetoestellen en 250 militairen ter beschikking gesteld voor aanvallen op IS op Iraaks grondgebied.

Eén reactie

  1. Het bestaansrecht en de noodzaak voor een krachtige Koninklijke luchtmacht is wederom bewezen. Nu dient het Ministerie van Financiën en het kabinet hun waardering niet alleen in woorden, doch ook in een significante verhoging van het defensie budget te uiten.
    De grenzen van inzetbaarheid van materieel ( beperkt aantal F-16’s die nog operationeel inzetbaar zijn) en het schrikbarende tekort aan vliegers ( de Luchtmacht beschikt over ongeveer een 40 tal F 16 vliegers) zijn verre overschreden. Meer F-16’s en vliegers zijn een bittere noodzaak, temeer daar de instroom van de eerste 8 F 35’s pas vanaf 2019 zal beginnen. Een overbrugging zal kunnen zijn de aanschaf van uitstekende 2e hands US F-16’s
    van een zelfde uitvoering als onze F-16’s die in grote aantallen door de US AirForce in de woestijn van Nevada in de mottenballen als reserve staan.
    Ton Welter
    President Coalition For Defense

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.