'Marechaussee moet geweldsgat dichten, niet politie'

Geplaatst door

ypr-765-kmar‘De Marechaussee kan beter optreden in groepsverband dan de politie’, dat zegt brigade-generaal bd Ruud Vermeulen in dagblad Trouw. Vermeulen is voorzitter van de Gezamelijke Officeren Vereniging. Volgens hem is het zwaarder bewapenen van de politie geen goede optie.

Hij zegt in Trouw: ‘Laat het optreden in groepsverband met zwaardere geautomatiseerde wapens vooral over aan de delen van de krijgsmacht die daarvoor zijn getraind’’. De Marechaussee kan volgens beter met een groep optreden dan de politie, en trainen de militairen ook meer op schietvaardigheden en schieten in gevechtsomstandigheden.
Na de aanslagen op Charlie Hebdo in Parijs gaan er stemmen op om de politie beter te bewapenen. Daardoor zouden de agenten beter opgewassen zijn tegen aanslagen. Vermeulen vindt dat de Marechaussee dat geweldsgat moet dichten. De politie is volgens hem beter in het optreden tussen mensen.
Foto: Defensie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.