JSF begonnen aan operationele testfase

Geplaatst door

De JSF
De JSF

Twee Joint Strike Fighters van de Koninklijke Luchtmacht zijn op de Edwards Air Force Base in Californië (USA) begonnen aan de operationele test- en evaluatiefase. Dat meldt het ministerie van Defensie. Het 323 squadron waar de F35’s deel van uitmaken gaat de komende tijd de operationele capaciteiten van de wapensystemen testen. Ook wordt de Luchtmacht hier ‘voorbereid op het opereren met een vijfde-generatie-jachtvliegtuig’, zo zegt 323 Detachements-commandant Bert de Smit.

 
De Smit zegt op Defensie.nl: Kolonel de Smit: “Aspecten als zelfverdediging en het uitschakelen van zowel lucht- als gronddoelen worden geëvalueerd. De inzet van het toestel zelf, het inrichten van een logistieke organisatie en ondersteunende ICT systemen en het vaststellen van onderhoudsprocedures komen aan bod.”’
In 2019 komende eerste JSF’s naar Nederland. Inmiddels zijn er al techneuten, vliegers en ander ondersteunend personeel opgeleid voor het werken met de F35. Er worden minimaal 37 JSF’s aangeschaft door Nederland. Ze dienen ter vervanging van de F16.
Foto: Defensie.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.