40 miljoen voor sectorplan Defensie en Politie

Geplaatst door

diplomaHet sectorplan Defensie en Politie krijgt 40 miljoen euro te beschikking. Het geld is bedoeld voor omscholing, begeleiding van werk naar werk en instroom van jongeren. Het geld komt van het ministerie van Sociale zaken (16 miljoen) en werkgever en vakbonden (24 miljoen). Met het plan wil Defensie samen met de politie bijdragen aan de Rijksdoelstellingen op het gebied van werkgelegenheid. Concreet: werkgelegenheid behouden en voorkomen dat de werkloosheid oploopt.

Een deel van het geld wordt gebruikt om te zorgen dat meer jongeren met kennis en opleiding op het gebied van techniek en IV instromen bij de Krijgsmacht. Met gemeenten zijn afspraken gemaakt over mogelijkheden tot instroom van kansarme jongeren. Daarmee wil Defensie bijdragen aan het verkleinen van de jeugdwerkloosheid.
Ook gaat een deel van het geld uit het sectorplan naar het waarderen en valideren van werkervaring, diploma’s en mobiliteitsopleidingen. Militair personeel moet daarmee in korte tijd een erkend diploma op MBO 3 niveau kunnen halen. 600 onderofficieren haalden zo al een erkend diploma. Ook voor burgerpersoneel met veel ervaring maar weinig diploma‚Äôs, moet hun kennis op deze manier omgezet kunnen worden in een erkend papiertje. Ruim 500 burgermedewerkers van Defensie krijgen daar de komende jaren de gelegenheid voor.
Verder gaat het geld naar militairen zonder startkwalificatie. Zij worden in de gelegenheid gesteld om die startkwalificatie alsnog te behalen. Het gaat dan om een derde van het totale aantal militairen (4500) zonder startkwalificatie.
Voor ruim 200 officieren die voor 2011 afstudeerden aan de NLDA wordt onderzocht of zij een erkend diploma op hbo of wo-niveau kunnen krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.