650 Nederlandse soldaten paraat voor NAVO-flitsmacht

Geplaatst door

MilitairenHet Duits-Nederlands Legerkorps stuurt de grondcomponent van de NATO-Response Force aan in 2015. Dit is een snelle parate interventiemacht, die binnen 5 en 30 dagen overal ter wereld inzetbaar is. De landcomponent van deze NAVO-strijdmacht bestaat uit het commando-element (het Duits-Nederlandse Legerkorps), de Immediate Response Force (IRF) en de Response Forces Pool (RFP).

650 militairen van vooral de Luchtmobiele Brigade staan paraat voor de Immediate Response Force. Dat is 5 procent van de totale maximale vulling van deze macht. Nederland levert daarnaast een bataljonstaakgroep met gevechtsondersteunende eenheden, 4 Apache-gevechtshelikopters en 2 Chinook-transporthelikopters. Duitse en Noorse militairen complementeren de landcomponent van de multinationale IRF-brigade. Hiervan heeft de NRF er in 2015 nog een ter beschikking
Als spits van deze macht is de Very High Readiness Joint Task Force (VJTF) binnen de NRF geformeerd.Nederland, Duitsland en Noorwegen leveren met de IRF-eenheden in 2015 een bijdrage aan de tijdelijke VJTF-capaciteit van NAVO. Deze macht is binnen 48 uur inzetbaar.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.