Nederland houdt mogelijk toch tanks

Geplaatst door

bron: sytsema.nlMogelijk behoudt Nederland toch tanks. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad, dat zich baseert op bronnen binnen Defensie. De Defensietop zou hebben besloten om de Leopard 2 tanks uit de verkoop te halen, en ze weer inzetbaar te maken. Een Definitief besluit wordt over een half jaar verwacht. Het Reformatorisch Dagblad schrijft dat de Krijgsmacht de kennis en ervaring met tanks wil behouden. Er zou al een Opleidings- en Trainingspeloton zijn opgericht in Havelte. Die eenheid bestaat volgens de krant uit 18 man.

Eerder werd al bekend dat Nederland intensieve ‘tanksamenwerking’ zocht met Duitsland. Daarvoor wordt samengewerkt met een Duitse Pantserdivisie.
Het besluit om de tanks te schrappen zorgde voor veel verontwaardiging. De toegenomen wereldwijde instabiliteit zorgde vorig jaar al om een roep tot meer geld voor de Krijgsmacht. Eerdere bezuinigingen werden verzacht. Nu lijkt het erop dat ook de beslissing om de cavalerie op te doeken, teruggedraaid wordt.
Fotobron: laatste schot Nederlandse Tank van www.sytsema.nl

Eén reactie

  1. Dat zijn er dus zegge en schrijve maximaal 15. Daar doe je niet zoveel mee. Er zullen er minstens 150 bij besteld moeten worden.
    Die zijn eerder verkocht aan Finland, dat is dus een dure uitverkoop geworden, Penny Wise Pound foolish, maar ah, dat komt in Nederland herhaaldelijk voor. Wij ( Premier Rutte c.s. ) zijn immers niet van lange termijn denken, van visies, en al helemaal niet van een lange termijn strategie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.