10 reacties

 1. Een plaatje waar niet (lang genoeg) over is nagedacht.
  Bij “gevechtsvoertuigen” staat een afbeelding van het Duitse MLRS-systeem MARS. Niet binnen de KL aanwezig geweest.
  Bij “Leopardtanks” het silhouet van een CV-90, wat een gevechtsvoertuig is en zeker geen tank.
  “Mijnenvegers” hebben we al 30 jaar niet meer; men bedoelt waarschijnlijk “mijnenjagers” van de Alkmaarklasse.
  En het silhouet is van een PBR, een kleine Amerikaanse patrouilleboot die op de vaarwegen van Vietnam patrouilleerde tijdens de Vietnam-oorlog.
  Als “Orion patrouillevliegtuig” heeft men het silhouet van een F15E Strike Eagle gebruikt, een Amerikaanse jager. Heeft de luchtmacht nooit gehad (zouden ze wel willen!)
  Als “artillerie” het silhouet van de Honest John raket. Ja, die hebben we gehad… maar die was al uitgefaseerd toen ik opkwam in 1977.
  Als helikopter het silhouet van een Seahawk, een Amerikaanse heli.
  Het zou geloofwaardigheid van de site ten goede komen als men de juiste terminologie én de juiste silhouetten gebruikte. Dit is prutswerk.

  1. Helemaal mee eens. Dit is echt prutswerk en het komt de geloofwaardigheid van deze stelling niet ten goede, ondanks het feit dat de getallen kloppen.

  2. Inderdaad, Bij militairen zie ik duidelijk de silhouetten van Karel en Erik. Karel is inderdaad actief geweest bij defensie, maar had een administratieve functie, en Erik is elke vrijdag achter zijn marktkraampje te vinden. Ontzettend ongeloofwaardig dit.

  3. Aooi,
   Ik ben vrij van enige defensie kennis en wil jou complimenteren met je waarschijnlijk boven gemiddelde kennis van defensie.
   Wel vraag ik mij af of je kennis veel verder strekt? Naar mijn bescheiden mening is dit artikel niet bedoeld als kennisartikel betreffend materieel. Wel als kennis overdrager betreffende de deplorabele staat waarin onze socialistische partijen de Nederland defensie begroting naartoe hebben gedreven.

 2. Denk dat het om de feiten gaat en dat ze gewoon plaatjes hebben gebruikt.
  De boodschap is voor een ieder duidelijk en daar gaat het hier om.

 3. Het gaat hier zuiver om de aantallen ,waarbij de gemiddelde Nederlander d.m.v. een plaatje weet waar het om gaat !
  Voor de nono,s is een tank een tank en een vliegtuig een vliegtuig !!!
  De cijfers spreken voor zich en je hoeft geen specialist te zijn in het herkennen van types, maar wel kunnen zien aan de hand van de cijfers wat er na de koude oorlog voor roofbouw gepleegd is op ons leger !!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.