Verkenningssekadrons worden omgevormd

Geplaatst door

LMBLDe grondgebonden verkenningseenheden van 103 en 104 Verkenningseskadron worden omgevormd. De huzaren van 104 worden een Inlichtingen Verkenningseskadron en de huzaren van 103 worden de Brigade Verkenningseenheid van de Luchtmobiele Brigade.

Voor de cavaleristen van 103 betekent dit dat zij hun Rode Baret moeten gaan halen.
Voor hen start een opwerktraject dat hen voorbereid op de zogenaamde AMOL (Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel) en VAKOL (Voortgezette Algemene Kaderopleiding Luchtmobiel).
Bron en fotobron: https://www.facebook.com/11luchtmobielebrigade?fref=photo

Eén reactie

  1. Graag wil ik iets recht zetten voordat het weer de luchtmobiel wereld ingaat. Het betreft nu nog 103 Verkennings Eskadron. Hoogst waarschijnlijk zal het ivm traditie in de toekomst 41 Brigade Verkennings Eskadron gaan heten . En nee, geen eenheid. Want dat kennen we niet binnen de Cavalerie verkenners. En zal ook nooit gebeuren. Durf gerust de emoties los te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.