Militairen reizen niet in uniform door IS-actie

Geplaatst door

Militairen kunnen beter niet in uniform reizen. Nu eens niet omdat er een antimilitaristische sfeer hangt in Nederland, maar omdat ons land bedriegt wordt. Nederland doet meet met de coalitie tegen IS en stuurt zes F16’s en 2 reserve vliegtuigen die mee gaan doen met luchtaanvallen tegen IS in Irak. Daarop beloofden Jihadisten dat Nederland nu een doelwit is.
Een oud-medewerker van de MIVD zegt in de Telegraaf dat vooral soft targets aanlokkelijk zijn voor terroristen. Stations en andere openbare gelegenheden waar veel mensen samenkomen zijn nu potentiele doelwitten. Een aanslag is een kwestie van tijd zo vrezen de veiligheidsdiensten, die nu waarschijnlijk overuren draaien.
Naast de F16’s stuurt Nederland ook ongeveer 130 militairen die Iraakse en Koerdische militairen gaan trainen. Daarnaast vertrok een KDC 10 vandaag met spullen om de Koerdische strijders die tegen IS vechten beter uit te rusten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.