Zijlstra: 100 miljoen voor defensie eerste stap

Geplaatst door

Een vreemde uitspraak. Dat zei VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra zondag in het tv-programma WNL op Zondag. Hij had over minister Timmermans die op zijn beurt weer had gezegd dat het lastig is om meer dan 100 miljoen extra voor Defensie uit te trekken. Timmermans ziet meer in samenwerking met andere Europese landen.
Volgens Zijlstra is er echter nog meer geld nodig voor de Krijgsmacht. De afgelopen jaren is er miljarden bezuinigd op Defensie en zijn veel operationele onderdelen afgestoten. Tank heeft Nederland niet meer, en ook zijn er fors minder fregatten en vliegtuigen.
Zijlstra vindt de 100 miljoen dan ook een eerste stap. Hij vindt dat er veel bedreigingen op ons land afkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.