Driekwart jongeren heeft vertrouwen in Krijgsmacht

Geplaatst door

Van de 15 – tot 25-jarigen heeft ruim 75 procent veel vertrouwen in de Krijsgmacht. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Ter vergelijk: van de 65-plussers heeft ‘maar’ de helft vertrouwen in de Krijgsmacht.In het algemeen is de Nederlandse bevolking positief over defensie. In 2012 had 59 procent vertrouwen in de krijgsmacht, maar in 2013 was dat aantal gegroeid naar 62 procent. Volgens het CBS komt dat omdat er meer spanningen zijn in de wereld.
Vooral gereformeerden en protestanten hebben vertrouwen in Defensie. Ruim 7 op de 10 van hen zegt vertrouwen te hebben, onder katholieken en atheisten is dat aantal 6 op de 10. Van de moslims heeft iets meer dan de helft vertrouwen in het leger.
Andere grote instituten hebben het vertrouwen on der bevolking juist zien afnemen. Het CBS zegt dat banken, grote bedrijven, maar ook de Tweede Kamer en de EU juist minder vertrouwen genieten onder de bevolking dan voorgaande jaren.
In de politiek wordt ook meer belang gehecht aan de Krijgsmacht. Verschillende politieke partijen stelden na Prinsjesdag voor om meer geld vrij te maken voor Defensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.