Volgend jaar nog meer geld voor Defensie

Geplaatst door

IMG_20140914_210751Het ministerie van Defensie krijgt er de komende jaren hoogstwaarschijnlijk nog meer extra geld bij. Daarmee kunnen de laatste bezuinigingen wellicht teniet gedaan worden. De Tweede kamer riep de regering daartoe op tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, die na Prinsjesdag werden gehouden. De Tweede Kamer wil dat de toekomstige ambities eerst goed in kaart worden gebracht. En dat daarna wordt bepaald welk budget daarvoor nodig is.

Veel partijen brachten Defensie onder de aandacht tijdens de politieke beschouwingen. Door de internationale spanningen en de ambitie die de regering en de Tweede kamer lijken te hebben met het optreden in internationaal verband, is meer geld voor Defensie hard nodig, zo vindt de politiek. Daarmee lijkt voorlopig een einde te zijn gekomen aan meer dan 20 jaar bezuinigingen op onze Krijgsmacht.
Eerder werd bekend dat de regering de komende jaren 100 miljoen extra per jaar uitrekt voor Defensie. Dat lijkt nu dus nog meer te worden.

Eén reactie

  1. De huid van de beer niet verkopen voordat hij geschoten is……Niets is zo vergankelijk als politieke erupties. Wat Nederland nodigt heeft is een change of mindset t.a.v. de noodzaak van een krachtige Defensie en een long term Grand Strategy voor de komende decennia.
    ( Grand Strategy: NL Positie in EU, / Buitenlands Beleid, Bondgenootschap NATO, inrichting Economie, Onderwijs, Rechtstatelijke infrastructuur ) Daarin gedefinieerd de vorm, inhoud en kracht van de krijgsmacht waarop afgestemd een onomstreden en onhandelbaar budget in Rijks Begroting.
    Maar goed, deze eruptie die zich nu aftekent kan wellicht een begin van een trendbreuk inhouden, beter ten halve gedraaid dan ten hele gekeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.