Defensiepersoneel tevreden over werk

Geplaatst door

IMG_20140914_210141Medewerkers van Defensie zijn tevreden over het werken bij de eigen afdeling of eenheid. Ook is 63 procent van het defensiepersoneel tevreden over het eigen Krijgsmachtdeel. Dat blijkt uit de Monitor Werkbeleving Defensie, waaraan 1.603 werknemers van Defensie meededen. In vergelijking met het eerste kwartaal van 2014 is het aantal medewerkers dat tevreden is, gestegen. Ook is burger en militair personeel meer gemotiveerd dan de afgelopen drie kwartalen. Ze waarderen vooral de werksfeer en werkinhoud. Ook over de baan- en inkomsenszekerheid was een groot deel van het personeel tevreden.
Meer dan 70 procent van het personeel verdedigt hun werkgever als er kritiek komt. Zeven procent geeft aan dit niet te doen. Personeel van de Koninklijke Marechaussee is met 57 procent minder bereid de werkgever te verdedigen dan het personeel van de andere Krijgsmachtdelen.
Negatief is een groot deel van het personeel over het functietoewijzingsproces. 54 procent geeft aan daar ontevreden over te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.