Hennis: Geld nodig voor slagkracht en knelpunten

Geplaatst door

IMG_20140914_211103Met het extra geld dat de komende jaren wordt vrijgemaakt voor Defensie wil minister Hennis de slagkracht van de krijgsmacht versterken en knelpunten aanpakken. Uit de troonrede bleek dat de regering extra geld vrijmaakt voor versterking van de Krijgsmacht. Denk daarbij aan het oplossen van de tekorten in voorraden reservedelen en munitie, maar ook bijvoorbeeld het tekort aan helikoptercapaciteit. “De vele jaren van bezuinigingen op Defensie hebben hun tol geëist. Dit is een mooie stap voorwaarts, maar we zijn er nog niet”, zegt ze in bericht op de website van het ministerie van Defensie.

Defensie krijgt volgens jaar 7,3 miljard euro van de regering. Daar komt vanaf 2017 100 miljoen extra per jaar bij. ‘Een stap in de goede richting’, noemt minister Hennis het extra geld, “We moeten immers antwoord kúnnen blijven geven op de geopolitieke ontwikkelingen.”
Het ministerie van Defensie geeft aan dat het extra budget in ieder geval voor de volgende versterkingen wordt gebruikt:

 • Defensie neemt extra Cougar-helikopters in gebruik. De inzetmogelijkheden van de NH90 blijft achter. Ook wordt de Chinook-capaciteit uitgebreid.
 • Er worden 20 extra Bushmasters aangeschaft. Daarmee worden landmachteenheden en het Korps Mariniers versterkt.
 • Er wordt meer geïnvesteerd in onbemande vliegtuigen.
 • Er komen extra opleidingen om personeel beter op te leiden op het gebied van Cyberaanvallen en – spionage. Ook komen er betere systemen voor detectie en datavergaring en analyse.
 • Er komt meer geld voor munitie en reserveonderdelen. De munitievoorraden voor onderzeeboten, luchtverdedigings- en commandofregatten en Apaches wordt aangevuld.
 • De MIVD krijgt extra personeel.

4 reacties

 1. Hennis is natuurlijk compleet ongeschikt voor defensie.
  Anders had dit niet lang zover gekomen..
  inteeltpolitiek van de VVD..
  Nooit meer VVD kiezen, want dit soort gerommel kunnen we dan weer verwachten..
  Achterlijke cosmetiekbende.

 2. TS post dit ook op forum nujij. En ander fora? Lobby praktijken. Lobby is in wezen anti-democratisch. De vijand was niet Irak, noch Libië. Is niet Iran, Syrië, Rusland. In tegendeel.
  Met het IMF, WB, Soros gaan we hier aan het gas (fracking-gas) van de 4 Ruiters van Olie en Oorlog.
  Shell voorop. BP (Britse Kroon) en Rockefeller blijven niet achter. De oorlogsmisdadigers van lobby firm Hill & Knowlton (0,5 miljoen vermoorde Irakezen) hebben in Kiev de waarden waar wij hier voor vechten (vrijheid en democratie) verkracht.
  Monsanto en Cargill zijn in Kiev gelanceerd, de sluizen voor voedsel als wapen (ggo’s en glyfosaat, stealth virussen, voedselspeculatie) zijn wagenwijd open gezet.
  Normaal doen jegens Rusland lost alle problemen op. Wij weer zat gas, de tuinders kunnen hun tomaten weer exporteren, de belastingen hier kunnen weer omlaag, werkloosheid wordt niet langer opgedreven, de massa-hysterie onder de mensen bedaart weer, alternatieve (schone) energie krijgt weer een eerlijke kans, de fascisten in Kiev ‘Fuck the EU’, ‘nuke them’, krijgen niet langer weer de overhand.
  De vijand is het monster van de lobby-industrie.
  Ons geld naar wapens maakt het probleem (de vijand van onze democratie, vrijheid, beschaving) juist nóg groter, machtiger, subversief.
  Met de keuze voor de JSF bv. heeft Defensie iig weer bewezen dat het een door en door corrupte en/of incompetente kliek is. (Rand corporation – e.v.v.a. “F35 is a lemon”.)
  Nog waardeloze lobbyisten ook; het verhaal klopt niet.
  Sinds de NAVO – om drogreden – is opgericht, is het onophoudelijk blijven oorlog voeren. Een geldverslindende hobby van vakidioten – de bruikbare idioten van de psychopathische wereldleiders.
  De doelstellingen de NATO (in feite een bezettingsmacht) nastreeft is niet die van het veiligstellen van de souvereiniteit, democratie en mensenrechten in de lidstaten.
  Het is het leger van de globalisten, de Wereldregering.
  Van VS(IS) naar VN.
  De schrijvers van de feitenvrije stellingen die op defensie-platform worden gedropt zullen vermoedelijk niet geinteresseerd zijn in het ontmaskeren van de mollen; van de leugens en de leugenaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.