Hommeles tussen verschillende Defensievakbonden

Geplaatst door

militaire_oefening_dankert_nlHet is hommeles tussen de verschillende Defensievakbonden. Zo schrijft de Telegraaf. Het gaat natuurlijk over de verdeling van het extra geld (of moeten we zeggen minder bezuiniging?) dat naar alle waarschijnlijkheid uitgetrokken gaat worden voor de Krijgsmacht. AFMP/FNV en de VBM protesteren morgen voor het ministerie van Defensie in Den Haag. Deze bonden willen dat de arbeidsvoorwaarden voor het personeel bijgesteld worden. Immers, Defensiepersoneel zit al bijna 600 dagen zonder CAO.

De AFMP vindt dat minister Hennis het personeel in de kou laat staan, zo tekent de Telegraaf op uit de mond van voorzitter Anne-Marie Snels. Ze stelt dat bij de plannen en gesprekken over de verhoging van het budget van Defensie niet 1 keer de term personeel is gevallen. De manifestatie vrijdag heeft dan ook het motto ‘Defensiepersoneel verdient beter’.
De ACOM, GOV/MHB en de ODB vinden de manifestatie onverstandig, omdat het protest prematuur en deels achterhaald is. ZE vinden in de Telegraaf dat het protest vooral effectbejag is om morrende leden tevreden te houden.
Deze bonden stellen dat er over belangrijke onderwerpen zoals pensioen en AOW-gat deelafspraken zijn gemaakt, waar de minister zich keurig aan houdt. Ook zijn er afspraken gemaakt om in oktober weer met de cao-onderhandelingen te beginnen. Dus volgens deze bonden ontbreekt daardoor de noodzaak om te demonstreren.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.