Nederlandse F16's naar Baltische Staten

Geplaatst door

De Nederlandse bijdrage aan de NAVO inzet in de Baltische Staten wordt uitgebreid met 5 F16’s. Die vliegen vandaag naar Polen om te helpen bij het bewaken van het luchtruim van Estland, Letland en Litouwen. De toestellen blijven tot het eind van het jaar.
De Baltische Staten hadden om in mei om ondersteuning gevraagd nadat Rusland de Krim had geannexeerd en vanwege de crisis in Oekraine. Estland, Letland en Litouwen zijn lid van de NAVO en de inzet is bedoeld om hen gerust te stellen.
Nederland heeft nu naast de F16’s ook een mijnenveger in het gebied en helpt met tankvliegtuigen om Awacs-radarvliegtuigen in de lucht bij te tanken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.