Psst, de sirenes loeien!

Psst, de sirenes loeien!

Het is maandag 25 januari en vanaf 12.00, bij het virtueel loeien van de sirenes in Nederland is dé civiele campagne gestart. Defensie is bedoeld om effectief te handelen als de politiek daartoe besluit omdat er geen andere oplossingen meer zijn. De krijgsmacht kan de grondwettelijke taken echter niet meer uitvoeren en politici erkennen dit schaamteloos. Er moet toch nu wat worden losgemaakt.

De afbraak van defensie

In 2008 heeft de NAVO de Nederlandse defensie gekwalificeerd als een anorexia patiënt. In 2010 heeft de 1 miljard bezuiniging Defensie de nekslag toegebracht en heeft de NAVO de Nederlandse defensie verder gekwalificeerd als een patiënt waarvan ledematen zijn verwijderd. In 2015 kwalificeerde de NAVO Nederland tenslotte als een paria. Juist Defensie is gebaat bij een kabinetsperioden overstijgend veiligheidsplan plan dat, net als het Deltaplan, immuun is voor korte termijn invloeden. Defensie mag niet een speelbal blijven van de opportuniteit van de kortetermijnpolitiek. Er lijkt niets veranderd sinds 1939.

Op dit Platform wordt als sinds 2014 betoogd dat er meer geld naar de Krijgsmacht moet. En sinds 2018 is het offensief ingezet in een reeks publicaties over het gebrek aan Corporate Governance bij de Defensietop, de falende verhouding met de politiek en de falende politieke verantwoordelijkheid om de randvoorwaarden te creëren voor de uitvoering van de in de Grondwet vastgelegde taken (en de 2% BNP).

Deze petitie is keihard nodig en alleen met een sneeuwbaleffect kunnen we dit bereiken.

Geef ons munitie, teken de petitie. Het is 12.00, de startlijn is overschreden en de aanval is ingezet door bezorgde burgers.

Deel het in de familie met zonen, dochters, neven, nichten, tantes, ooms, opa’s, oma’s, sportverenigingen. Want 75 jaar vrijheid is niet vanzelfsprekend.

Het Defensie Platform ondersteunt deze actie volledig.

Namens het team van het Defensie Platform,

Eduard van Brakel

Eduard van Brakel

3 reacties op “Psst, de sirenes loeien!

  1. Een verfrissende campagne die bezorgde burgers voeren en massaal zal worden gesteund ondanks deze defensietop met SGea🤣

  2. Als Veteraan is het heel erg tezien dat gene wat er bij defensie gebeurd….
    Mijn veteranenhart bloed!!!

    Laat ons ministerie een geld in defensie pompen en op een juiste manier personeel gaan werven met goeie voorwaarden, nazorg en opklimmen mogelijkheden.
    En personeel wat er zit, VASTHOUDEN.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.