1,75 miljard extra voor Defensie

Defensie krijgt er 1,75 miljard euro bij. Dat maakt minister Hennis later vandaag bekend. Het geld wordt onder meer besteed aan de oprichting van een tankbataljon, aantrekken van technisch personeel en het upgraden van de onderzeeboten.

Na jarenlange bezuinigingen is de Krijgsmacht in deplorabele staat. De regering heeft besloten om meer geld voor Defensie uit te trekken om zo langzaamaan weer te bouwen naar de 2-procents NAVO-norm.
dienstplichtNaast het extra geld komt er ook een onderzoek naar het mogelijk herinvoeren van de dienstplicht. De militaire dienstplicht zou dan gecombineerd kunnen worden met sociale dienstplicht en gaat gelden voor zowel mannen als vrouwen van 18 jaar of ouder.
 
Dit bericht was helaas een 1 april grap. Hoofdredacteur Eduard van Brakel schreef er een nieuw artikel over: Excuses minister, het was een grap.
 

10 gedachten over “1,75 miljard extra voor Defensie

 • 1 april 2015 om 09:53
  Permalink

  We zijn alle tanks net kwijt, – hun schaduw is nog te zien op het beton – en nu moet er weer een tankbataljon komen. Een prima zaak voor de tankers, maar het geeft geen vertrouwen in politici: “Jantje huilt, Jantje lacht!”.
  Als dit ook de werkwijze is bij alle andere beslissingen die ze in de toekomst nog moeten nemen, dan staat ons nog het een en ander te wachten. En dan denk ik niet alleen aan Defensie. Hoezo, “vertrouwen in de politiek” ?

  Beantwoorden
  • 1 april 2015 om 11:00
   Permalink

   We zullen de dag van vandaag inderdaad moeten afwachten tot er meer duidelijkheid komt.

   Beantwoorden
 • 1 april 2015 om 11:12
  Permalink

  goede 1 april grap… al zou ik maar al te graag willen dat waar zou zijn… 🙂

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.