Geen Marineschip in de West tegen drugs

Zr. Ms. Zeeland: foto: defensie.nl)
Zr. Ms. Zeeland (foto: defensie.nl)

De afgelopen weken is er geen groot Nederlands bovenwaterschip aanwezig geweest in het Caribisch Gebied. Het lijkt de Koninklijke marine niet te lukken om vanaf Curaçao permanent drugsbestrijdings- en kustwachttaken uit te voren. Dat schrijft het Reformatorisch Dagblad.

Patrouillevaartuig Zr. Ms. Zeeland vertrekt morgen naar de West, maar de voorganger van de Zeealnd, de Zr. Ms. Holland keerde op 12 december al terug. De Zeeland gaat eerst nog oefenen in Kaapverdië, en komt dan pas 9 februari aan in Curacao.
Dat gaat in tegen afspraken die gemaakt zijn. In de Rijksbegroting 2015 staat dat er permanent een groot bovenwaterschip in de West aanwezig moet zijn. Dat lijkt nu bijna 2 maanden niet het geval te zijn. Dat levert mogelijk vrij spel op voor onder anderen drugssmokkelaars.

7 gedachten over “Geen Marineschip in de West tegen drugs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: